CaseWare IDEA AI Analytics
AI Analytics centraal op de 'Who's Who of Audit Data Analytics

AI Analytics centraal op de 'Who's Who of Audit Data Analytics

Michael P. Cangemi, voormalig CAE, CFO & CEO

Senior Fellow en lid van de adviesraad van het Rutgers Continuous Auditing en Reporting Lab.

Mij wordt vaak gevraagd waarom ik mijn praktijk de afgelopen 10 jaar heb gewijd aan het uitgebreide gebruik van data analytics. In die tijd heb ik drie onderzoek rapporten gepubliceerd, talloze artikelen geschreven en vele interviews, toespraken en webinars gegeven, allemaal gericht op hoe je technologie kunt gebruiken om je bedrijf effectiever te maken en GRC te verbeteren door het gebruik van data analytics en andere fintech.

Een centraal thema in mijn carrière is de enorme waarde creatie, verbeterde interne controles en verbetering van bedrijfsprocessen door het gebruik van automatisering en in het bijzonder monitoringsystemen en data analytics. Met de voortdurende explosie van de beschikbaarheid van gegevens leek de tijd rijp om me te richten op het potentieel van audit data analytics, en ik wist dat ik het leuk zou vinden om anderen te helpen hetzelfde pad te volgen.

Geautomatiseerde audits gaan terug tot de jaren zeventig

Een andere reden was de ontmoeting met professor Miklos Vasarhelyi, die me uitnodigde om voor zijn studenten te spreken over mijn werk met automated auditing in de jaren zeventig. Toen hij aan de Rutgers University begon als KPMG Distinguished Professor of Accounting Information Systems, vroeg hij me om toe te treden tot de adviesraad van zijn pas opgerichte Rutgers Continuous Auditing & Reporting (CAR) LAB.

Een CAR Symposium werd al snel toegevoegd en de kennissen van de continuous auditing gemeenschap zijn sindsdien samengekomen. Het 47e World Continuous Auditing and Reporting Symposium (WCARS) werd gehouden aan de Rutgers Business School in New Jersey, zoals nu elk jaar de gewoonte is. De meeste jaren worden op andere locaties over de hele wereld extra WCARS's gehouden, die worden georganiseerd door universiteiten met een soortgelijke focus.

Via deze programma's hebben talloze promovendi, studenten en auditprofessionals hun focus op het kernthema van mijn carrière, "waarde creatie, verbeterde interne controles en verbetering van bedrijfsprocessen door het gebruik van automatisering en voornamelijk monitoringsystemen en data-analyse", vergroot. Het was dus vanzelfsprekend dat ik me laat in mijn carrière, na mijn carrière van CAE tot CIO, CFO en CEO, zou richten op een gebied dat zo interessant en waardevol is.

Het advies van het CAR LAB wordt gevraagd door beroepsverenigingen, waaronder de sterk betrokken AICPA, en door toezichthouders zoals de SEC en de PCAOB. Er zijn nu wereldwijd soortgelijke academische groepen, ook in Canada, aan de Universiteit van Waterloo, waar een soortgelijke jaarlijkse conferentie wordt gehouden. Het succes wordt versterkt door de betrokkenheid en steun van analytics software bedrijven, en CaseWare IDEA is een leider onder hen.

Als hoofdsponsor van het Rutgers CAR Lab, leidde CaseWare het WCAR Symposium van dit jaar in met een presentatie over hun nieuwe AnalyticsAI aanbod. AnalyticsAI is een op AI gebaseerde geavanceerde analyse-oplossing die een revolutie teweeg zal brengen in de audit-industrie. AnalyticsAI belooft auditors en financiële professionals ongekend eenvoudige toegang te bieden tot geavanceerde data analytics die cruciaal zijn voor de data-gedreven audit.

De CaseWare IDEA presentatie over AnalyticsAI was om een aantal redenen opmerkelijk. Ten eerste, het werkt in de cloud en ten tweede, de vooruitgang in en focus op het scoren van uitzonderingen. Een van de grootste obstakels voor het gebruik van analytics is het aantal en de noodzaak om bevindingen te begrijpen. AnalyticsAI pakt dit probleem aan door bevindingen in categorieën te sorteren, zoals gebruikers met een hoog risico en Journal Entries met een hoog risico.

Deze benadering is consistent met de discussie over het AICPA RADAR project tijdens het symposium en de aankondiging van geplande niet-autoritatieve richtlijnen. De AICPA is van plan een risicobeoordelingsinstrument te publiceren, als een model voor het filteren en categoriseren van bevindingen of uitzonderingen. Zij gebruikten de term "notable items".

AI audit analytics zal de leiding nemen over waardecreatie voor internal audit

CaseWare IDEA presenteert AnalyticsAI als een op AI gebaseerde geavanceerde analyseoplossing die een revolutie teweeg zal brengen in de auditindustrie door auditors en financiële professionals ongekende toegang te geven tot geavanceerde data-analyse die van cruciaal belang is voor de data-gedreven audit. Het basisconcept is dat het op artificiële intelligentie gebaseerde analyses gebruikt om de efficiëntie, kwaliteit en waarde te verbeteren door alle gegevens in één keer te analyseren.

"We brengen deze baanbrekende technologie op de markt om een nieuwe realiteit aan te pakken: conventionele auditprocessen kunnen simpelweg geen gelijke tred houden met de hoeveelheid gegevens die in de huidige digitale bedrijfsomgeving wordt gegenereerd", zegt Matt Dodds, Voorheen General Manager van CaseWare IDEA, waarbij hij benadrukt dat dergelijke geavanceerde analytische mogelijkheden tot nu toe alleen beschikbaar waren voor dataspecialisten. Dit nieuwe aanbod bevestigt mijn overtuiging dat het gebruik van geautomatiseerde audits met monitoring en analytics resulteert in waarde creatie, verbeterde interne controles en verbetering van bedrijfsprocessen door het gebruik van automatisering en specifiek monitoringsystemen en data analytics. Het is ook een grote stap in de richting van het veranderen van het achterwaarts gerichte auditmodel en het aanpakken van 100% populatie-audits. Deze ontwikkelingen zijn fascinerend en maken mijn hoogste aspiraties voor het gebied van auditautomatisering en data-analytics tot werkelijkheid.

Opmerking: De meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de auteur.

Over Michael P. Cangemi: Michael P. Cangemi is senior fellow aan de Rutgers University en zit in de adviesraad van het Rutgers Continuous Auditing and Reporting Lab. Als voormalig CFO en CEO, productief schrijver, actief spreker en senior adviseur van diverse bedrijven, richt de heer Cangemi zich nu op het leveren van continuous auditing, continuous monitoring en analytics intelligence voor GRC, Finance en Business Process Improvements. Hij is lid van FEI's Committee on Finance & Technology (CFIT) en hun GRC Sub Committee; de EDPACS Editorial Advisory Board; en de Lukka Audit Advisory Board gericht op het auditen van blockchain.   Zijn boek Managing the Audit Function 3rd Edition is gepubliceerd door Wiley en is vertaald in het Chinees en Servisch.

Klik om de video te bekijken: Hoe een IT-auditor zijn rol en uiteindelijk de organisatie transformeerde met het gebruik van IDEA data analytics.

Over de schrijver
Reactie plaatsen