Hoe gebruik je CaseWare IDEA in jouw continuous audit programma?
Auditor aan het woord: Anne Duprat, Gildan Activewear

Auditor aan het woord: Anne Duprat, Gildan Activewear

Om de waarde van het automatiseren van gegevensanalyse voor een continuous audit programma te bespreken, sprak CaseWare IDEA onlangs met Anne Duprat, CIA, CPA Auditor CA, CPIM, MBA, Director, Internal Audit bij Gildan Activewear Inc., een Canadese fabrikant van merkkleding.

Lees verder voor haar inzichten.

Business case Gildan Activewear Inc 

V: Hoe gebruik je CaseWare IDEA in jouw continuous audit programma?


 A: Op dit moment gebruiken we IDEA als onze belangrijkste data-mining tool om bedrijfstransacties op een real-time basis te analyseren.

Ons continuous audit programma bestaat uit 11 scripts die betrekking hebben op transacties van 15 weken. Deze transacties zijn ontwikkeld door het Internal Audit-team om potentiële frauduleuze uitbetalingen te identificeren.

Het continuous audit programma wordt regelmatig uitgevoerd om te controleren of de controles op alle locaties correct werken en om ervoor te zorgen dat verdachte activiteiten niet onopgemerkt blijven.


 V: Hoe helpt CaseWare IDEA je de continuous audit te realiseren?


 A: Door de ontwikkeling van scripts en de daaruit voortvloeiende automatisering van de analyse, heeft IDEA ons aanzienlijk geholpen de efficiëntie van onze audit activiteiten te verbeteren. Dit komt door het verminderen van handmatige manipulatie en analyse van grote databases waardoor wij onze tijd en middelen beter in kunnen zetten.

Met slechts een klik op de muis, zijn we in staat om transactierapporten te extraheren, klaar voor controle.

Enkele voorbeelden van scripts die we hebben ontwikkeld zijn dubbele betalingen, betalingen aan inactieve leveranciers, betalingstransacties met eerder vastgestelde verdachte woorden, en journaalposten die op vreemde tijdstippen zijn geboekt, enz.

We zijn momenteel van plan om ons doorlopende controleprogramma uit te breiden met scripts voor de verkoopcyclus.

 

V: Hoe gebruik je CaseWare IDEA bij jouw audits?


 A: IDEA is een geweldig hulpmiddel dat ons in staat stelt om data-analyse uit te voeren op grote databases, de handmatige manipulatie van gegevens te verminderen en tijd te besparen op de selectie van onze audit steekproeven.

Wij gebruiken IDEA in de meeste van onze terugkerende audits, zoals salarisadministratie, procurement-to-pay, contract-to-cash, en cash management. Daarnaast vergemakkelijkt IDEA onze anti-fraude en anti-corruptie onderzoeksactiviteiten door het eenvoudig identificeren van mogelijke verdachte activiteiten in het hele bedrijf.

In het algemeen vergemakkelijkt en verhoogt IDEA niet alleen de efficiëntie van onze audits, maar verhoogt het ook de betrouwbaarheid en de dekking van het werk dat we verrichten.

 

Disclaimer: De geuite meningen zijn de persoonlijke meningen van Anne Duprat en geven niet de meningen van Gildan Activewear Inc. weer.

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen