CaseWare IDEA Lab: De innovatie hub voor auditors
IDEA Lab: De innovatie hub die het leven van auditors makkelijker en het werk eenvoudiger maakt

IDEA Lab: De innovatie hub die het leven van auditors makkelijker en het werk eenvoudiger maakt

Het is een veelvoorkomend probleem: hoe houd je rekening met wisselkoersen bij het berekenen van uitgaven?

Je kunt een gemiddelde nemen van de wisselkoers over een bepaalde periode, of je zoekt de precieze wisselkoers op van de dag van de transactie en rekent op basis daarvan.

De eerste optie mist precisie, terwijl de tweede omslachtig en tijdrovend is. Zou het niet beter zijn een of ander systeem te gebruiken dat automatisch de waarde voor je berekent, op basis van de werkelijke wisselkoers op de dag van de transactie? Zou dat niet tijd besparen en nauwkeurige resultaten opleveren?
 

Leer IDEA Lab kennen

 

Dat is de gedachte die we hadden toen we IDEA Lab ontwierpen, een innovatiehub voor IDEA-gerelateerde middelen die het leven van accountants makkelijker maken en hun werk sneller. Met slechts één van onze apps - de currency converter - heb je in luttele seconden nauwkeurige berekeningen van wisselkoersen in de valuta van je keuze, zonder dat je iets hoeft op te zoeken, allemaal vanuit het IDEA-platform waarmee je al bekend bent.

Dat is waarom we IDEA Lab hebben ontwikkeld: om tijd te besparen en de noodzaak van een nieuw programma om de dingen te doen die je moet doen te elimineren.

Met IDEA Lab kunnen gebruikers werkende prototypes van IDEA-scriptmacro's, Python-scripts, IDEA-gerelateerde bronnen en meer openen, downloaden, becommentariëren en testen. En het mooiste is: voor het gebruik van deze apps is geen programmeerkennis nodig - het installeren van deze apps is makkelijker dan het installeren van een nieuwe app op je telefoon of een nieuwe extensie in je webbrowser.

 

Geen programmeerervaring nodig

 

IDEA Lab is speciaal ontworpen om accountants en gebruikers zonder programmeerervaring onder de motorkap toegang te geven tot onze oplossing, zodat ze specifieke oplossingen en tools op maat voor hun bedrijf kunnen maken en vervolgens deze door gebruikers gemaakte tools kunnen delen door ze te uploaden voor gebruik met de bredere IDEA Lab gemeenschap.

IDEA Lab is inbegrepen bij jouw abonnement op IDEA (versie 11 en later), en verschijnt direct in jouw standaard web browser. Van daaruit kun je werkende app-prototypes downloaden en aan je IDEA-projecten toevoegen. En als je een handige app vindt, kun je die IDEA script macro's en Python scripts aan het IDEA lint vastmaken, zodat je altijd toegang hebt.

 

Enkele van de vele plugins zijn:

  • Outliers: Voor het identificeren van ongebruikelijke items met behulp van verschillende algoritmen
  • Fuzzy Join: Vergelijkt twee idee-databases door te zoeken naar mogelijke duplicaten tussen de twee databases.
  • Range Join: Voegt records tussen twee databases samen op basis van datumbereik, numeriek bereik, of tijd. Met dit krachtige hulpmiddel kunt u bijvoorbeeld zoeken naar werknemers die reiskosten hebben ingediend voor perioden waarin zij op vakantie waren. Binnen enkele seconden krijg jeeen resultaat, dat je mogelijk uren zoek- en verwijswerk bespaart.

En alle apps bevatten korte instructievideo's (5-6 minuten) om je door de functie te leiden voordat je deze downloadt en installeert.

Met acht plug-ins op dit moment, en meer beschikbaar in de komende maanden, zal IDEA Lab uw go-to oplossing voor het versnellen van jouw workflow en het gebruik van community-built tools om jouw dag-tot-dag te verbeteren.

Klik hier als je meer wilt weten over IDEA Lab, of als je een idee heeft voor een toepassing die je graag opgenomen zou zien in onze suite van tijdbesparende oplossingen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen